Je bent hier: Home » Duitse zonnepanelen vestigen nieuw record

Duitse zonnepanelen vestigen nieuw record

May 29, 2012

In Duitsland is afgelopen weekend een nieuw productierecord voor zonnepanelen gevestigd. Op zaterdag bedroeg de energieproductie uit zonnepanelen immers 22.000 megawattuur. Dat staat ongeveer gelijk met de energieproductie van 20 kerncetrales, en was goed voor de helft van de energieproductie in Duitsland.

De reden voor het nieuwe record ligt voor de hand. Ook in Duitsland hebben ze genoten van een stralend Pinksterweekend, met vele uren zonneschijn en nauwelijks wolken in heel Duitsland. Ook het groeiend aantal zonnepanelen in Duitsland zorgde mee voor het record. Het Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR) in het Duitse Münster stelde vast dat iets na zaterdagmiddag een recordproductie van 22.000 megawattuur werd bereikt.

Volgens de directeur van het IWR, Norbert Allnoch, is geen enkel ander land ter wereld in staat om meer dan 20.000 megawattuur uit zonnepanelen te produceren. De man is dan ook zeer trots op de prestaties van de zonnepanelen. Hij merkt bovendien ook op dat het aanbod perfect de vraag kan volgen. De momenten dat de zon het hardste schijnt, en dat de zonnepanelen het meest energie opwekken, is ook het moment dat de behoefte naar energie het hoogste is. Dit tijdstip ligt kort na de middag. Op de momenten dat zonnepanelen weinig energie opwekken, voornamelijk ‘s nachts, is ook de behoefte naar energie het laagste.  

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!