Je bent hier: Home » Nederland toont steeds meer interesse in zonnepanelen

Nederland toont steeds meer interesse in zonnepanelen

August 24, 2012

Terwijl de sector van de zonnepanelen in België het steeds moeilijker krijgt als gevolg van de dalende subsidies, zien we in Nederland een omgekeerd scenario. Veel Nederlanders hebben interesse getoond in het plaatsen van zonnepanelen, als gevolg van de aantrekkelijke overheidssubsidies, die in sommige gevallen kunnen oplopen tot 650 euro per installatie.

Daarnaast komt ook nog eens kijken dat de prijs van zonnepanelen, net zoals in België, de laatste jaren sterk gedaald is. Dit zorgt ervoor dat de stroom van zonnepanelen in vele gevallen even duur, of zelfs iets goedkoper is dan de elektriciteit van energieleveranciers. Bovendien hebben zonnepanelen de afgelopen maanden heel wat media-aandacht gekregen in de Nederlandse media.

Ook de installateurs van zonnepanelen in Nederland zien steeds meer interesse in zonnepanelen vanwege de consumenten. De stijgende energieprijzen, de dalende prijzen voor zonnepanelen en de aantrekkelijke subsidies hebben veel Nederlanders ertoe aangezet om naar alternatieve energiebronnen te zoeken.

Wat betreft zonnepanelen heeft Nederland de jongste jaren achter België aangelopen. Maar Nederland is aan een inhaalbeweging bezig. Het zal volgens experten niet lang meer duren vooraleer het aantal installaties in zonnepanelen in Nederland het aantal installaties in België inhaalt.

Wie nog zonnepanelen wil plaatsen in Nederland, moet echter snel zijn. Net zoals in België raken ook de subsidies in Nederland uitgeput.

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!