Je bent hier: Home » Zonneboiler » Zonneboiler Premie

Zonneboiler Premie

Met een zonneboiler kan je op een goedkope manier je woning voorzien van warm water. Een zonneboiler zal immers gebruik maken van de zon om het water op te warmen. De zon schijnt altijd, er is geen schaarste waarmee we rekening moeten houden, en de zon schijnt voor iedereen. Indien we de zon gebruiken als warmtebron hebben we dus geen last van stijgende energieprijzen.

Maar een zonneboiler plaatsen kost natuurlijk wel geld. Er moet enerzijds een zonnecollector op het dak geplaatst worden, die ervoor zorgt dat de warmte van de zon zal opgevangen worden. Anderzijds moet de boiler zelf natuurlijk ook geplaatst worden. Voor een gezin van 3 à 4 personen zal de prijs van een zonneboiler al snel variëren tussen de 4.000 en de 6.000 euro.

Lees hier veel meer over de zonneboiler prijs!

Maar er is ook goed nieuws. Aangezien een zonneboiler gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen, en we het milieu geen schade toe berokkenen, worden we beloond door allerlei instantie indien we investeren in een zonneboiler. We geven hier een klein overzicht van alle premies voor een zonneboiler.

De premies voor zonnepanelen gaan alsmaar meer naar omlaag. Niet zo voor de zonneboiler echter. Integendeel, een zonneboiler plaatsen werd in 2012 nog meer gestimuleerd door de Vlaamse Overheid. Voor het plaatsen van een zonneboiler zal je vanaf nu 550 euro per vierkante meter zonnecollectoren krijgen van de netbeheerder. Hiervoor was dit nog maar 200 euro. Een fikse verhoging dus van de premies voor zonneboilers.

Dit houdt in dat de terugverdientijd van een zonneboiler, dat is de tijd die je nodig hebt om je investering in een zonneboiler terug te verdienen, daalt tot slechts 10 jaar. Een zonneboiler gaat veel langer mee dan 10 jaar, waardoor je je investering in een zonneboiler zeker en vast met winst afsluit.

Niet enkel ze Vlaamse Overheid deelt premies uit aan mensen die investeren in een zonneboiler, ook sommige gemeenten belonen het investeren in een zonneboiler. Of ook jouw gemeente een premie uitreikt, dat kan je ongetwijfeld terugvinden op de website van je gemeente. Het loont zeker de moeite om dit even na te trekken.

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!