Je bent hier: Home » Zonneboiler » Zonneboiler Prijs

Zonneboiler Prijs

Een zonneboiler plaatsen zorgt ervoor dat je op een milieuvriendelijke manier warm water voor in je woning kan genereren. Een zonneboiler gebruikt immers de warmte van de zon om het water op te warmen. Je zal dus niet meer beroep hoeven te doen op fossiele brandstoffen zoals aardgas om je water op te warmen. Dit scheelt natuurlijk heel wat op je energiefactuur.

Maar een zonneboiler installeren is natuurlijk niet gratis. Net zoals zonnepanelen zal ook een zonneboiler een investering vergen. Maar, in vergelijking met zonnepanelen is een zonneboiler niet zo heel duur. Toch zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt bij het plaatsen van een zonneboiler. We geven hier een klein overzicht.

In de totale kostprijs van een zonneboiler speelt de prijs van de zonneboiler zelf natuurlijk een grote rol. Een zonneboiler bestaat uit verschillende componenten, die nauw met elkaar gaan samenwerken om uiteindelijk het water te kunnen opwarmen. Een eerste component is het plaatsen van zonnepanelen of een zonnecollector op het dak. Die zal ervoor zorgen dat je de warmte van de zon kan opvangen. Het tweede belangrijke element is de boiler zelf.

Als je graag de prijs van een zonneboiler wil achterhalen, moet je rekening houden met de capaciteit van de zonneboiler. Moet deze in staat zijn om veel warm water te leveren of niet. Veel hangt daarbij natuurlijk af van het aantal bewoners in de woning.

Net zoals bij zonnepanelen of warmtepompen worden ook hier extra kosten aangerekend voor bijvoorbeeld de plaatsing en de transportkosten van de installateur. Indien je een zonneboiler wil plaatsen, hou hier dus ook steeds rekening mee in je budget.

Indien we rekening houden met al deze factoren, kunnen we de kostpijs van een zonneboiler gaan inschatten. Voor een gezin van 3 à 4 personen komt het aantal zonnepanelen op het dak overeen met ongeveer 3 à 4 vierkante meter. Met plaatsing van de panelen en de zonneboiler zal de kostprijs dan variëren tussen de 4.000 euro en de 6.000 euro. Dit is ongeveer de helft minder dan de installatiekosten van zonnepanelen voor hetzelfde gezin. Een zonnboiler plaatsen is dus merkelijk goedkoper dan het plaatsen van zonnepanelen.

Hou bij het plaatsen van een zonneboiler ook rekeing met eventuele premies die je kan ontvangen van de netbeheerder en de gemeentes. It zal de investering in een zonneboiler zeker nog draaglijker maken.

Vind hier een overzicht van zonneboiler premies!

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!