Je bent hier: Home » Zonnepanelen Belgie

Zonnepanelen Belgie

Zonnepanelen zijn de laatste jaren heel populair geworden bij een groot deel van de bevolking. Ook in België zijn zonnepanelen de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Het aantal aanvragen voor zonnepanelen zijn de laatste 10 jaar fel de hoogte ingegaan, wat ervoor gezorgd heeft dat zonnepanelen in België zeer nadrukkelijk aanwezig zijn.

In Belgie zijn tegenwoordig vele merken en fabrikanten van zonnepanelen aanwezig. De grote concurrentie op de Belgische markt van zonnepanelen is goed voor de prijszetting, maar anderzijds kunnen modale consumenten niet makkelijk hun keuze maken. Ze hebben immers een overvloed aan keuzes tussen merken en leveranciers, wat het voor consumenten zeker niet makkelijker maakt.

Anderzijds worden consumenten en bedrijven door allerlei overheden aangemoedigd om zonnepanelen te installeren. Investeerders in zonnepanelen kunnen op verschillende niveau’s rekenen op subsidies en premies. Op federaal niveau wordt een belastingsvermindering van 40% toegekend, op vlaams niveau worden groenestroomcertificaten uitgereikt. En ook gemeentes en netbeheerders geven premies uit aan mensen die zonnepanelen installeren.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!