Je bent hier: Home » Zonnepanelen Dakisolatie

Zonnepanelen Dakisolatie

Het is algemeen geweten dat het plaatsen van zonnepanelen gepaard gaat met het verkrijgen van vele steunmaatregelen. Het investeren in zonnepanelen is immers een energiezuinige maatregel, wat de overheid toejuicht.

Vanaf 1 januari 2010 is het echter zo dat het verkrijgen van sommige steunmaatregelen gekoppeld is aan enkele voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van groenestroomcertificaten is het feit dat je woning over een goede dakisolatie moet beschikken. Een goede dakisolatie zorgt er namelijk voor dat de energie en warmte die je zonnepanelen opwekken langer behouden blijft in je woning. Op die manier kunnen je zonnepanelen nog meer rendement behalen.

De vraag die zich nu natuurlijk stelt is hoe goed je eigen dak geïsoleerd is? Vanaf welke mate van goede dakisolatie kom je nu in aanmerking voor groenestroomcertificaten? Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig en laat je best niet aan het toeval over. Het is daarom sterk aan te raden om een adviseur gespecialiseerd in dakisolatie te laten langskomen in je woning en de situatie te laten inspecteren.

Indien je dak niet voldoende geïsoleerd is, is het sterk aan te raden om dit toch te doen. Enerzijds heeft het helemaal geen zin om een dure installatie in zonnepanelen te plaatsen en vervolgens alle warmte in je woning te laten ontsnappen. Anderzijds kom je ook voor dakisolatie in aanmerking voor allerlei steunmaatregelen van de overheid. De hoogte van de premies voor dakisolatie hangen af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het laten plaatsen van je dakisolatie door een erkend aannemer. Indien je de juiste keuzes maakt, kan je reeds een groot deel van je investering in dakisolatie terugverdienen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!