Je bent hier: Home » Zonnepanelen Onderhoud

Zonnepanelen Onderhoud

Eens je een dure installatie van zonnepanelen hebt laten plaatsen, moet je er natuurlijk ook goed zorg voor dragen. In principe vragen zonnepanelen niet zoveel onderhoud.  Je zonnepanelen liggen op je dak, worden natuurlijk een beetje vuil, maar dit vuil wordt dan ook af en toe weggespoeld door de regen. Intensief kuisen is bijgevolg niet nodig.

Toch is het aan te raden om 1 of 2 keer per jaar een gespecialiseerde firma te laten langskomen die je installatie even controleert. Zij kunnen controleren of bladeren of vuil niet dieper in de installatie zijn binnengedrongen. Deze bladeren of vuil kunnen immers een defect veroorzaken aan je installatie of ervoor zorgen dat het rendement van je zonnepanelen zal verminderen. Om het optimale rendement van je zonnepanelen te behouden en bijgevolg geen geld weg te smijten, kan je dus beter een jaarlijkse check-up laten doen.

In tussentijd kan je natuurlijk zelf ook je zonnepanelen afkuisen. Dit kan je eenvoudigweg doen met enkele vochtige doekjes. Ook op deze manier kan je je zonnepanelen proper houden en het rendement van je zonnepanelen optimaal houden. Wees uiteraard wel voorzichtig wanneer je je dak opkruipt !

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!