Je bent hier: Home » Zonnepanelen Onderhoud » Zonnepanelen Keuring

Zonnepanelen Keuring

Zonnepanelen moeten op die manier geplaatst worden zodat ze een optimaal rendement behalen. Maar zonnepanelen moeten ook op die manier geplaatst worden opdat ze de optimale veiligheid bewaren. Zonnepanelen moeten om die reden ook gekeurd worden. Een zonnepanelen keuring kan om verschillende doeleinden plaatsvinden. Zo kan men bijvoorbeeld zonnepanelen keuren om de veiligheid te controleren, maar het keuren van zonnepanelen kan men ook doen om te controleren of een installatie in aanmerking komt voor bepaalde premies en subsidies.

Een keuring van zonnepanelen die verband houdt met de veiligheid is bijvoorbeeld de AREI-keuring. AREI staat voor Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties. Vooraleer zonnepanelen in gebruik worden genomen en worden aangesloten op het distributienet, moeten zonnepanelen dus eerst door deze zonnepanelen keuring geraken. Hier staat de keuring van zonnepanelen dus in het teken van de veiligheid.

Verschillende internationale instanties keuren zonnepanelen ook op basis van hun kwaliteit. Door zonnepanelen aan deze keuringen te onderwerpen, kan aan bepaalde soorten zonnepanelen een kwaliteitslabel gegeven worden, waardoor het voor consumenten een indicatie is van de goede kwaliteit van deze zonnepanelen. Maar welke keuring zonnepanelen ook moeten ondergaan, voor consumenten zal het steeds een goede indicator zijn voor de kwaliteit en veiligheid van zonnepanelen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!