Je bent hier: Home » Zonnepanelen Onderhoud » Zonnepanelen Verzekering

Zonnepanelen Verzekering

Zonnepanelen verzekeren is geen overbodige luxe aangezien je installatie in zonnepanelen in veel gevallen veel geld heeft gekost, en dat je natuurlijk niet wil dat deze zonnepanelen gestolen worden of beschadigd worden. Een zonnepanelen verzekering kan je voor allerlei zaken laten dekken. En met deze verzekering van zonnepanelen ben je zeker dat je geen geld zal verliezen.

De verzekering van zonnepanelen zit normaal gezien ook al vervat in de brandverzekering, maar voor alle veiligheid moet je dit er best expliciet laten in plaatsen. Indien niet, ben je waarschijnlijk enkel verzekerd tegen diefstal. Een specifieke verzekering voor zonnepanelen zorgt er echter ook voor dat je verzekerd bent tegen schade door bijvoorbeeld hagel. Bovendien ben je door de zonnepanelen verzekering ook verzekerd tegen productieverlies. Dit wil zeggen dat je verzekerd bent tegen de prijs die je zal moeten gaan betalen aan je energieleverancier wanneer je zonder zonnepanelen komt te zitten, en terug elektriciteit moet afnemen van je energieleverancier.

Een verzekering voor zonnepanelen hoeft helemaal niet duur te zijn. Momenteel kan je je zonnepanelen laten verzekeren voor een prijs van 35 euro per jaar per installatie. Om een installatie te verzekeren die misschien wel 10.000 euro heeft gekost is dit dus niet al te veel geld. Wil je meer informatie over verzekeringen van zonnepanelen, kan je best even Verzekering zonnepanelen intikken in een zoekmachine, en je vind er vast meer informatie.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!