Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Afmetingen

Zonnepanelen Afmetingen

In welke zin spelen de afmetingen van zonnepanelen een rol bij het rendement dat deze zonnepanelen zullen hebben? De grootte van zonnepanelen speelt in ieder geval een niet te onderschatten rol. Hoe groter de afmeting van zonnepanelen, hoe meer zonnecellen één zonnepaneel kan bevaten. Zonnecellen zijn immers het bestanddeel van de zonnepanelen die uiteindelijk de energie gaan opwekken.

Grote zonnepanelen zorgen dus logischerwijs voor een hoger rendement, maar er zijn ook andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van de afmetingen van een zonnepaneel. De karakteristieken van je dak kunnen ervoor zorgen dat je beter afbent met kleine zonnepanelen, aangezien ze misschien beter op je dak passen. Kleine zonnepanelen kunnen inderdaad de bedekking van je dak met zonnepanelen nauwkeuriger maken, waardoor hierdoor je rendement van je zonnepanelen in het totaal zal stijgen.

In ieder geval is het aan te raden dat je steeds een specialist laat langskomen bij je woning, die dan ter plaatse de situatie komt inschatten en je kan aanraden grote danwel een kleinere variant van zonnepanelen te installeren.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!