Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Geluid

Zonnepanelen Geluid

In welke mate maken zonnepanelen geluid? Bezorgen zonnepanelen geluidsoverlast, of zijn zonnepanelen geruisloos? Het zijn inderdaad vragen die niet meteenin je opkomen wanneer je zonnepanelen aanschaft, maar misschien toch wel even moet bij stilgestaan worden. Geluidsoverlast van zonnepanelen, of geluidshinder van zonnepanelen, is immers niet alleen storend voor jezelf, maar ook voor je buren. Welk geluid zonnepanelen dus ook maken, het mag in ieder geval niet storend zijn.

Wat het geluid van zonnepanelen betreft, valt het allemaal nogal mee. Als zonnepanelen geluid maken, dan is het meestal de omvormer die voor dit geluid zorgt. De omvormer is immers het apparaat dat ervoor zorgt dat de gelijkstroom die je zonnepanelen produceren, wordt omgezet in wisselstroom. Wisselstroom is dan weer de spanning op het elektriciteitsnet.

Welke mate van geluidsoverlast zonnepanelen dus ook maken, veel zal afhangen van de omvormer. Meestal is dit geluid een gezoem of geronk, maar meestal is dit geluid niet in die mate dat je dit constant hoort. Slechts op stille momenten kan het zijn dat je dit waarneemt, maar meestal zal het geluid van zonnepanelen bijna onhoorbaar zijn.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!