Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Gewicht

Zonnepanelen Gewicht

Het gewicht van zonnepanelen is een belangrijk aspect bij de plaatsing van zonnepanelen. Hoeveel wegen zonnepanelen? Hoeveel weegt een zonnepaneel? Het zijn vragen die zeer belangrijk zijn, aangezien je dak het gewicht van zonnepanelen zal moeten kunnen dragen. Indien je zonnepanelen te zwaar blijken voor je dak, dreigt er immers gevaar op instorting.

Welk gewicht zonnepanelen hebben, is niet alleen voor je dak in het algemeen belangrijk. Het gewicht van zonnepanelen speelt ook een rol bij het soort van dak. Bij hellend dak moet immers ook nog een draagconstructie gemonteerd worden, die het gewicht van zonnepanelen en je installatie zal verzwaren. Een zonnepaneel weegt ongeveer 20 à 25 kg, waardoor je je dak toch al belast met een voldoende aantal kilos.

Wat betreft platte daken is het gewicht van zonnepanelen nog een belangrijker aspect. Het gewicht van zonnepanelen op plat dak weegt immers nog zwaarder door. Zonnepanelen op plat dak worden gemonteerd via tegels en een aluminium framewerk, wat alles bij elkaar een zwaar gewicht van zonnepanelen geeft. De persoon die de zonnepanelen zal installeren moet er zich vooraf dus goed van verzekeren dat het plat dak de zonnepanelen kunnen dragen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!