Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Kadastraal Inkomen

Zonnepanelen Kadastraal Inkomen

Vele mensen zijn soms nogal terughoudend om zonnepanelen te laten plaatsen, aangezien ze vrezen dat door het plaatsen van zonnepanelen hun kadastraal inkomen zal stijgen, en dus hoger belast zullen worden. Is deze vrees wel gegrond? Stijgt het kadastraal inkomen inderdaad door het plaatsen van zonnepanelen?

Het kadastraal inkomen van een woning zal voornamelijk stijgen na het uitvoeren van een aantal verbouwingen aan het huis. Belangrijk is wel om weten dat het kadastraal inkomen enkel zal stijgen als deze verbouwingen tot doel hebben om het comfort van de bewoners van het huis te verhogen. Denken we hierbij maar aan het bouwen van een extra badkamer, of het omvormen van de kelderruimte tot een hobbykamer. Met dit soort verbouwingen verhoogt het comfort van de bewoners, wat tot gevolg heeft dat het kadastraal inkomen van die woning zal stijgen.

Bij zonnepanelen daarentegen, is het doel van de verbouwing niet het verhogen van het comfort van de bewoners. Het doel van het plaatsen van zonnepanelen is het besparen van energie. Door het energiebesparende karakter van de zonnepanelen zal het kadastraal inkomen van de woning dus niet verhogen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor andere energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van een warmtepomp, dakisolatie of dubbele beglazing. Al dit soort verbouwing leiden niet tot een verhoging van het comfort van de bewoners, maar zijn louter bedoeld als energiebesparing. Het kadastraal inkomen zal dus niet stijgen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!