Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Nieuwbouw

Zonnepanelen Nieuwbouw

Wanneer je net een huis hebt gebouwd, of van plan bent een huis te laten bouwen, kan je natuurlijk meteen overwegen om enkele energiebesparende maatregelen in te bouwen in je huis. Op die manier kan je meteen enkele kosten besparen op energie. Zo kan je bijvoorbeeld dubbele beglazing laten zetten, of natuurlijk ook zonnepanelen laten plaatsen. Zonnepanelen op nieuwbouw heeft enkele voordelen op gebied van plaatsing. Zo kan je bij de bouw van je woning al anticiperen op de plaatsing van zonnepanelen, en de nodige voorbereidingen treffen.

Zo kan je bijvoorbeeld vooraf reeds de optimale hellingsgraad en oriëntatie van je dak bepalen. Op die manier haal je zeker het optimale rendement uit je zonnepanelen.

Nieuwbouw met zonnepanelen heeft wel enkele gevolgen wat betreft de belastingsregulering. Zo kan je nog wel in aanmerking voor de 40% fiscale aftrek, maar zal je dit slecht eenmalig in rekening kunnen brengen. Slechts voor woningen ouder dan 5 jaar geldt de mogelijkheid op een spreiding over de daaropvolgende 3 jaren.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!