Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Omvormers

Zonnepanelen Omvormers

De opgewekte stroom door zonnepanelen is gelijkstroom, terwijl de stroom op het elektriciteitsnet wisselstroom is. Om zonnepanelen te kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet heb je dus een apparaat nodig die de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom om te vormen naar wisselstroom. Dit apparaat is de omvormer. Een zonnepanelen omvormer is dus altijd nodig indien je je zonnepanelen wil aansluiten op het elektriciteitsnet.

Welke omvormer zonnepanelen nodig hebben hangt af van de doeleinden van je zonnepanelen. Er zijn immers verschillende soorten omvormers voor zonnepanelen. Zo heb je de sinus omvormer en de gemodificeerde sinusomvormer. De gemodificeerde sinusomvormer is goedkoper en uitermate geschikt voor energievoorziening van kleinere elektronische toestellen. De zuivere sinusomvormer heb je nodig wanneer je je zonnepanelen wil aansluiten op het elektriciteitsnet.

Wat betreft de prijzen vinden we een variatie tussen de verschillende soorten zonnepanelen omvormers. Je kan bijvoorbeeld een kleine omvormer voor zonnepanelen aanschaffen voor 100 euro, maar deze zonnepanelen omvormer dient dan ook voor de kleinere elektronische toestellen. Grotere zonnepanelen omvormers voor aansluiting op het elektriciteitsnet kunnen tot wel 2.000 euro kosten. Welke omvormers zonnepanelen nodig hebben, hangt dus af van hun doeleinden.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!