Je bent hier: Home » Zonnepanelen Plaatsen » Zonnepanelen Particulieren

Zonnepanelen Particulieren

Naast bedrijven kunnen ook particulieren veel baat hebben bij het plaatsen van zonnepanelen op hun woning. Voor de particulieren zijn de subsidies bovendien iets anders dan voor bedrijven. Bedrijven komen bijvoorbeeld in aanmerking voor een ecologiepremie, terwijl dit voor particulieren niet het geval is. Zonnepanelen voor particulieren komt anderzijds wel in aanmerking voor groenestroomcertificaten.

Bovendien voorzien vele installateurs voor particulieren een andere prijszetting. Ook op die manier kunnen zonnepanelen particulieren veel voordelen bezorgen. Sommige installateurs hebben bovendien enkele speciale formules bedacht opdat Vlaamse gezinnen goedkoop van zonnepanelen kunnen genieten. Via een speciale formule kunnen particulieren zonnepanelen op hun dak laten plaatsen door een energiebedrijf, waarbij zij als het ware hun dak verhuren aan het energiebedrijf. Het gezin geniet dan van gratis stroom van de zonnepanelen, terwijl het energiebedrijf de opbrengsten geniet van de subsidies, met name de groenestroomcertificaten.

Er bestaan vandaag de dag dus vele incentives voor particulieren om zonnepanelen te laten plaatsen. De vele subsidies maken het voor particulieren heel aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen. Bovendien zorgen speciale formules van zonnepanelen installateurs dat zonnepanelen voor particulieren soms relatief goedkoop kunnen zijn.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!