Je bent hier: Home » Zonnepanelen Prijs » Gratis Zonnepanelen

Gratis Zonnepanelen

Sinds eind 2009 hebben enkele groene investeringsmaatschappijen een nieuw business model uitgewerkt waardoor het voor jonge gezinnen zo goed als niets kost om zonnepanelen te installeren. Hoe zit dit systeem nu juist in elkaar? We proberen het hier uit te leggen.

Bij toepassing van het business model van de groene investeringsmaatschappijen betalen jonge gezinnen enkel de BTW van de installatie in zonnepanelen. De rest van de investering wordt terugbetaald door de investeringsmaatschappijen. Aangezien het gaat om een aanzienlijk bedrag, kunnen de jonge gezinnen zo goed als gratis zonnepanelen kopen. Deze maatschappijen kopen de zonnepanelen als het ware aan, en lenen ze uit aan de gezinnen. De gezinnen kunnen dan ten volle genieten van de opgewekt groene stroom.

Als ‘eigenaar’ van de zonnepanelen incasseren de investeringsmaatschappijen wel alle steunmaatregelen van de overheid. Groenestroomcertificaten, waarvoor het gezin in aanmerking zou kunnen komen, worden nu dus uitbetaald aan de investeringsmaatschappijen, en dit voor de volledige levensduur van de zonnepanelen. Dus ook nadat de zonnepanelen hun investering hebben terugverdiend.

Niettemin is het voor jonge zeer interessant om van dit business model te profiteren, aangezien ze slecht de BTW van de investering betalen, en nadien jarenlang kunnen genieten van groene stroom.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!