Je bent hier: Home » Zonnepanelen Prijs » Zonnepanelen Berekenen

Zonnepanelen Berekenen

Bij het berekenen van het rendement van je zonnepanelen, en de terugverdientijd ervan, is het niet voldoende om enkel te kijken naar prijs en de beparing op je energiefactuur. Er zijn immers nog vele andere factoren die bepalen hoeveel rendement je zal bekomen op je zonnepanelen, en wanneer je je investering in zonnepanelen nu precies hebt terugverdiend.

Naast de prijs van je zonnepanelen moet je natuurlijk ook rekening houden met de bijkomende kosten die gepaard gaan bij het installeren van je zonnepanelen. Denken we hierbij maar aan de installatiekosten, de kosten voor de omvormer, de extra bedrading die nodig is en de kost voor de manuren van de installateurs.

Wat de opbrengsten betreft is er niet alleen je besparing op de energiefactuur, je moet ook alle premies en subsidies die je ontvangt van diverse overheden in rekening brengen. Zorg ervoor dat je voor alle subsidies waarvoor je in aanmerking komt een aanvraag doet. Op die manier zal je al een heel deel van je investering terugverdienen.

Wanneer je nu alle opbrengsten en besparingen optelt, en vervolgens vermindert door alle kosten inclusief de prijs die je maakt, kan je het best berekenen hoeveel de installatie in zonnepanelen je nu precies zal kosten, hoeveel je zal uitsparen, en hoelang het zal duren vooraleer je je installatie hebt terugverdiend.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!