Je bent hier: Home » Zonnepanelen Prijs » Zonnepanelen Dak Verhuren

Zonnepanelen Dak Verhuren

Naast het zelf aankopen en het plaatsen van zonnepanelen, is er vandaag de dag ook een mogelijkheid om je dak te verhuren voor zonnepanelen. Het systeem werkt als volgt.

Energiebedrijven kunnen het plaatsen van zonnepanelen gratis of tegen een sterk verminderde prijs aanbieden aan mensen die hun dak willen verhuren. De mensen die hun dak verhuren genieten vervolgens van gratis stroom of energie tegen een lage prijs, terwijl het energiebedrijf alle kosten van zonnepanelen en installatie op zich neemt. Aangezien het energiebedrijf de eigenaar is van de zonnepanelen komt het ook in aanmerking voor de subsidies. Met andere woorden, de groenestroomcertficaten die de overheid uitreikt aan mensen die zonnepanelen installeren worden in dit geval dus uitgereikt aan het energiebedrijf.

Op die manier profiteren dus beide partijen van deze formule. Enerzijds kan het gezin van gratis of zeer goedkope stroom genieten, anderzijds geniet het energiebedrijf die de zonnepanelen installeert van de subsidies die de overheid uitdeelt.

Deze formule, ook wel Rent-a-roof genaamd, is als dusdanig zeer interessant voor mensen die de dure installatie in zonnepanelen zelf niet kunnen veroorloven. Ook sommige bedrijven kunnen van deze formule profiteren. Zij hebben namelijk vaak een groot dakoppervlak dat zich perfect leent tot het plaatsen van zonnepanelen. Zij genieten hierbij dus van veel gratis energie, terwijl het energiebedrijf extra veel subsidies van de overheid ontvangt.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!