Je bent hier: Home » Zonnepanelen Prijs » Zonnepanelen Garantie

Zonnepanelen Garantie

Net zoals bij vele andere producten die een langere periode meegaan, hebben ook zonnepanelen een garantie. De garantie op zonnepanelen is een belangrijk aspect bij de aankoop van je zonnepanelen, aangezien ze je indekken tegen schade of een slecht werkend systeem. Vooraleer je je zonnepanelen aankoopt, loont het bijgevolg de moeite om toch even de garantieperiode en de garantievoorwaarden van je zonnepanelen te checken.

De garantieperiode van zonnepanelen bedraagt standaard gemiddeld tussen 1O en 20 jaar. Toch zijn er sommige energiebedrijven die zich daarvan willen onderscheiden en toch een langere garantieperiode aanbieden. Niet alleen ben je dan langer gedekt tegen schade of defecte zonnepanelen, ook duidt een langere garantieperiode vaak op een langere levensduur van je zonnepanelen en dus ook op een hogere kwaliteit van zonnepanelen. Het omgekeerde is echter niet waar. Het is niet omdat een bepaalde energieleverancier slechts de standaard garantieperiode aanbiedt, dat hij daarom een mindere kwaliteit aan zonnepanelen aanbiedt.

Meestal neemt men als garantieperiode een percentage op het piekvermogen. Zo kan een garantie op zonnepanelen bijvoorbeeld 80 tot 90% van het piekvermogen van zonnepanelen bedragen. De garantieperiode varieert dan tussen de 10 en de 20 jaar, afhankelijk van het piekvermogen.

Ook is het mogelijk om een extra garantieperiode te verwerven. Hiervoor moet je dan wel een extra vergoeding betalen aan de verkoper.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!