Je bent hier: Home » Zonnepanelen Rendement » Zonnepanelen Capaciteit

Zonnepanelen Capaciteit

Waneer men het heeft over de capaciteit van zonnepanelen, kan men een onderscheid maken tussen twee verschillende dingen. Enerzijds is er de capaciteit van het zonnepaneel zelf. Anderzijds kan men ook de capaciteit van de accu bedoelen, waarbij in dit geval de accu bedoeld wordt die is aangesloten op de zonnepanelen in een autonoom systeem.

De capaciteit van zonnepanelen zelf wordt aangeduid met de term Wp, wat staat voor Watt-piek. Dit betekent het opgewekte vermogen bij volle zonneschijn. De capaciteit van zonnepanelen moet vooraf goed bepaald worden, en moet ongeveer overeen komen met wat je verbruikt. Immers, indien je gebruik maakt van een autonoom systeem van zonnepanelen, waarbij je installatie niet is gekoppeld aan het elektriciteitsnet, kan het zijn dat je zonder stroom valt wanneer de maximum capaciteit van je zonnepanelen is bereikt. Welke capaciteit zonnepanelen ook hebben, zorg er dus steeds voor dat die capaciteit hoger is dan je verbruik.

Ook de capaciteit van de accu waarop de zonnepanelen zijn aangesloten bij een autonoom systeem moet natuurlijk voldoende groot zijn. Je zonnepanelen kunnen dan wel genoeg energie opwekken, als je accu niet voldoende groot is om alle energie op te slagen, kan het zijn dat je na verloop van tijd in problemen komt wat betreft de stroomtoevoer. Oplossing hiervoor kan zijn om meerdere accu’s aan te sluiten op je zonnepanelen, zodat je qua accu’s toch voldoende capaciteit hebt.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!