Je bent hier: Home » Zonnepanelen Rendement » Zonnepanelen Opbrengst

Zonnepanelen Opbrengst

Het spreekt voor zich dat de zonnepanelen opbrengst een heel belangrijke materie is waar veel mensen rekening mee houden bij de keuze van zonnepanelen. Hoeveel opbrengst zonnepanelen zullen hebben, hangt af van vele factoren. Hoeveel brengen zonnepanelen op?

Wat betreft het zonnepaneel zelf, is vooral de kleur van het licht, het piekvermogen en de temperatuur belangrijk. Zonnepanelen zullen meer opbrengen bij bepaalde kleuren van licht. Zo zal de kleur rood veel minder opbrengen dan wit. Dit wil zeggen dat op een heldere dag, wanneer de lichtintensiteit op z’n hoogst is, de zonnepanelen meer zullen opbrengen.

Het piekvermogen is het vermogen van zonnepanelen bij vooraf bepaalde, klimatologisch ideale omstandigheden. Het is een uitstekend middel om verschillende zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Zonnepanelen met een hoger piekvermogen zullen dus meer opbrengen.

Ook de temperatuur heeft een invloed op de opbrengst van zonnepanelen. In tegenstelling tot wat velen denken, is een hogere temperatuur negatief voor de opbrengst van zonnepanelen. De zonnepanelen opbrengst is algemeen aangenomen optimaal bij een temperatuur van 25° Celsius. Bij elke graad hoger dan 25° Celsius verliezen zonnepanelen een halve percentage van hun rendement.

Naast zonnepanelen zelf, kan je er zelf natuurlijk ook voor zorgen dat de opbrengst van zonnepanelen optimaal is. Hierbij is het belangrijk dat je je zonnepanelen in de meest optimale positie plaatst. Zo zal je moeten rekening houden met de beste oriëntatie voor je zonnepanelen. Aangezien de zon voor het grootste deel van de dag uit het Zuiden schijnt, is het dan ook optimaal om je zonnepanelen in deze richting te plaatsen. Op die manier zal de zonnepanelen opbrengst het hoogst zijn.

Ook de hellingsgraad van zonnepanelen is belangrijk aspect om niet uit het oog te verliezen, en die in hoge mate de opbrengst van zonnepanelen zal bepalen. Algemeen wordt aangenomen dat de optimale hellingsgraad van zonnepanelen zich rond de 36° bevindt. Zonnepanelen installeren onder deze hoek zal de zonnepanelen opbrengst optimaliseren.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!