Je bent hier: Home » Zonnepanelen Rendement » Zonnepanelen Piekvermogen

Zonnepanelen Piekvermogen

Het vermogen van zonnepanelen bepaalt voor een groot deel het rendement van zonnepanelen. Het vermogen van zonnepanelen hangt op haar beurt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de zonnecellen die in de zonnepanelen verwerkt zitten. Meestal zitten 72 zonnecellen in één zonnepaneel verwerkt.

Om de vermogen van verschillende zonnepanelen met elkaar te kunnen vergelijken, heeft men een standaard afgesproken waaraan alle zonnepanelen afgestemd kunnen worden. Dit standaard vermogen noemt men het piekvermogen van zonnepanelen. Dit zonnepanelen piekvermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek. Het kan worden omschreven als het maximale vermogen van een zonnepaneel onder bepaalde omstandigheden.

Welk piekvermogen zonnepanelen hebben, hangt dus af van bepaalde standaard voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo moet het piekvermogen van zonnepanelen gemeten worden met een zoninstraling van 1.000 Watt/m², een luchtmassa van 1,5 en een celtemperatuur van 25°. Enkel onder deze omstandigheden kan dus een piekvermogen voor zonnepanelen worden gemeten en kunnen de vermogens van zonnepanelen onderling met elkaar vergeleken worden.

Het gemiddelde piekvermogen van een zonnepaneel ligt ongeveer rond de 100 Wattpiek. Hoe hoger dit piekvermogen ligt, hoe meer rendement je dus zal bekomen met je zonnepanelen. Het is dus aan te raden om zonnepanelen uit te kiezen die een zo hoog mogelijk piekvermogen hebben.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!