Je bent hier: Home » Zonnepanelen Rendement » Zonnepanelen Trackers

Zonnepanelen Trackers

Om een optimaal rendement van zonnepanelen te kunnen behalen, is het nodig dat de hellingsgraad van zonnepanelen en de oriëntatie van zonnepanelen optimaal zijn. Maar aangezien de zon de hele dag in beweging is van oost naar west, is het niet altijd makkelijk om je zonnepanelen de hele dag pal richting zon te richten. Vandaar dat er toestellen op de markt zijn de je zonnepanelen kunnen meebewegen met de zon. Dit toestel is een zogenaamde zonnepanelen tracker. Hoe zo’n tracker zonnepanelen kan optimaliseren qua rendement lees je op deze pagina.

Zonnepanelen trackers vind je in verschillende vormen. Je hebt een onderscheid tussen een 1-assige tracker en een 2-assige tracker. 1-assige trackers bewegen je zonnepanelen slechts in 1 richting, terwijl 2-assige trackers je zonnepanelen in twee richtingen kunnen bewegen.

Trackers voor zonnepanelen bewegen dus mee met de zon wanneer die zich doorheen de dag verplaatst van oost naar west. Op die manier vangen je zonnepanelen veel meer zonlicht en lichtintensiteit op, waardoor je rendement met een aanzienlijk percentage kan stijgen. Een tracker voor zonnepanelen kan ook omhoog en omlaag bewegen, naargelang de stand van de zon vroeg of laat op de dag en tijdens de middag. Ook het verschil in seizoenen wanneer de zon hoog of laag staat kan worden opgevangen.

Een zonnepanelen tracker is dus een uitstekend toestel om het rendement van je zonnepanelen aanzienlijk te verhogen. In sommige gevallen verhoogt het je rendement met wel 50%. Wil je meer weten over zonnepanelen trackers, dan kan je bijvoorbeeld in een zoekmachine trackers zonnepanelen ingeven, dan vind je vast meer informatie.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!