Je bent hier: Home » Zonnepanelen Subsidie » Zonnepanelen Belastingen

Zonnepanelen Belastingen

Zonnepanelen zijn een prima investering voor het promoten van groene energie, en dit soort maatregelen wordt dan ook ondersteund via allerlei maatregelen van de overheid. Zo deelt de Vlaamse Overheid groenestroomcertificaten uit per bepaalde hoeveelheid groene energie die geproduceerd wordt. Ook delen sommige gemeentes en netbeheerders premies uit voor mensen die investeren in zonnepanelen.

Naast regionale overheden en netbeheerders geeft ook de federale overheid financiƫle ondersteuning aan mensen die investeren in groene energie via zonnepanelen. De federale overheid doet dit door een het geven van een belastingsvermindering op het factuurbedrag van de aankoop in zonnepanelen. Deze belastingsvermindering op zonnepanelen bedraagt 40%.

Om die belastingsvermindering te bekomen is het noodzakelijk dat je tijdens je jaarlijkse belastingsaangifte het factuurbedrag ingeeft in het daarvoor voorziene veld. De belastingsdienst zal hierna de investering controleren en de belastingsvermindering al dan niet toekennen.

De belastingsvermindering op zonnepanelen wordt toegekend met een maximum van 3600 euro. Dit bedrag kan gespreid worden over de daaropvolgende jaren.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!