Je bent hier: Home » Zonnepanelen Subsidie » Zonnepanelen Fiscale Aftrek

Zonnepanelen Fiscale Aftrek

UPDATE: Meer info omtrent de afschaffing van de belastingsvermindering door de regering Di Rupo I vind je hier.

Zijn zonnepanelen fiscaal aftrekbaar? Het is één van de vele zaken die mensen er mee toe aanzetten om zonnepanelen te plaatsen. De fiscale aftrek van zonnepanelen is één van de vele steunmaatregelen van de overheid om het plaatsen van zonnepanelen te promoten. De fiscale aftrekbaarheid van zonnepanelen zorgt er immers voor dat je een deel van je investering in zonnepanelen terugverdient. Vandaar dat de fiscale voordelen van zonnepanelen de moeite waard zijn om even van naderbij te bekijken.

Indien je in zonnepanelen investeert, is het zo dat je een belastingsvermindering op zonnepanelen kan verkrijgen. Die belastingsvermindering is een belangrijk fiscaal voordeel van zonnepanelen die je investering iets draaglijker zal maken. Het zal geen groot deel van je investering terugbetalen, maar het is wel één van de belangrijkste fiscale voordelen zonnepanelen kunnen hebben.

Zonnepanelen fiscaal aftrekbaar maken laat de investeerder in zonnepanelen toe om 40% van zijn investering als belastingsvermindering in te roepen.Het maximumbedrag voor de fiscale aftrekbaarheid van zonnepanelen wordt gelegd op 3.600 euro, wat wil zeggen dat je in het eerste jaar maximum 3.600 euro kan aftrekken van de belastingen. Indien er daarna nog een bedrag overschiet, mag je dit overhevelen naar de volgende drie jaren. Voorwaarde hierbij is wel dat uw woning ouder dan 5 jaar is. Maar welke fiscale aftrek zonnepanelen ook mogen genieten, het is zeker een welgekome steunmaatregel die je investering zeker en vast lichter zal maken.

Voor meer info over de fiscale aftrekbaarheid van zonnepanelen, kan je steeds op internet terecht. Geef Zonnepanelen fiscale aftrekbaarheid in, en je vind vast meer informatie.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!