Je bent hier: Home » Zonnepanelen Subsidie » Zonnepanelen Groene Lening

Zonnepanelen Groene Lening

Zonnepanelen plaatsen vergt een grote investering. Niettemin zijn er allerlei instanties die de investering in zonnepanelen heel wat draaglijker maken. Talrijke overheden belonen investeerders in groene energie met allerlei subsidies en premies. Ook kom je in aanmerking voor groenestroomcertificaten wanneer je zelf je energie produceert.

Ook banken dragen hun steentje bij in het promoten van groene energie. Zij doen dat door het uitgeven van groene leningen. Een groene lening werkt hetzelfde als een gewone lening, met dat verschil dat het eigenlijk een stuk goedkoper is. De rentevoet op een groene lening ligt met andere woorden veel lager dan de rentevoet van een gewone lening. Dit wil dus zeggen dat wanneer je een lening wil aangaan om zonnepanelen te plaatsen, veel minder intrest zal moeten terugbetalen aan de bank.

Groene leningen gelden niet alleen bij het plaatsen van zonnepanelen, maar ook bij andere energiebesparende maatregelen. Zo kan je ook een groene lening aanvragen wanneer je bijvoorbeeld dakisolatie wil plaatsen of dubbele beglazing wil plaatsen.

Een tweede voordeel van de groene lening is dat de intrest die je moet betalen voor een deel terugbetaald wordt door de overheid, namelijk 1,5% van de intresten die je in totaal verschuldigd bent aan de bank. Voorts geldt op de rest van de intrest die je betaalt aan de bank een belastingsvermindering van 40%, in het kader van de energieaftrek.

Je mag per persoon en woning tussen de 1.250 en 15.000 euro lenen.  De bank doet voor jou de administratieve afhandeling, waarbij zij de nodige documenten inlevert bij de FOD Financien.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!