Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Airco

Zonnepanelen Airco

Elk jaar hebben we wel een periode waarin het ronduit te heet is. Die periode van het jaar kopen veel mensen een airco-installatie, terwijl zulke installaties toch veel energie verbruiken. Vandaag de dag kan je echter airconditioning op zonnepanelen laten plaatsen. Een aardige oplossing om het toch fris te hebben tijdens een hete zomer, en waarbij je toch niet teveel betaalt voor elektriciteit.

Het leuke aan dit verhaal is dat vele installateurs zich hebben gespecialiseerd in beide vakgebieden. Je moet dus niet naar verschillende leveranciers stappen voor het plaatsen van beide installaties. Een ander voordeel is dat je installatie niet enkel in de zomer gebruikt kan worden. ‘s Winters kunnen je zonnepanelen immers ook de nodige warmte geven.

Nadeel aan airco met zonnepanelen is dat deze systemen niet zo goedkoop zijn. Het zijn dan ook twee systemen in één. Een ander nadeel is het feit dat je installatie heel wat bedrading vergt, en dus niet zo eenvoudig te installeren is. Een airco op zonnepanelen is met andere woorden perfect mogelijk, maar het is aan te raden om vooraf de voordelen en nadelen goed af te wegen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!