Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem

Zonnepanelen Autonoom Systeem

Wat betreft de aard van de installatie van zonnepanelen, kan je twee verschillende systemen onderscheiden. Enerzijds kan je zonnepanelen aansluiten aan het elektriciteitsnet, waardoor je je eigen opgewekte energie afneemt van het elektriciteitsnet zoals je ervoor deed met je energieleverancier. Anderzijds kan je je installatie in zonnepanelen installeren als autonoom systeem. Wat betekent dit juist?

Wanneer je je zonnepanelen installeert als een autonoom systeem, dan sluit je je zonnepanelen niet aan op het elektriciteitsnet. Je zonnepanelen fungeren met andere woorden autonoom. De opgewekte energie via je zonnepanelen wordt hierbij opgeslagen in batterijen, waardoor je die energie niet direct moeten opgebruiken.

Zonnepanelen via een autonoom systeem kan zeer handig zijn op plaatsen waar geen elektriciteitsnet voorhanden is. Zo kan een autonoom van zonnepanelen ge├»nstalleerd worden op vervoersmiddelen, zoals de boot of de camper. Indien je met de camper op reis gaat en je hebt behoefte aan energie, kan je zo’n autonoom systeem installeren om je steeds van energie te voorzien. Op deze maner kan je toch genieten van het nodige comfort.

Wat betreft de prijs is het zo dat een autonoom systeem meestal duurder is dan een netgekoppeld systeem, aangezien je de kosten voor de accu moet meerekenen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!