Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem » Zonnepanelen Accu

Zonnepanelen Accu

Zonnepanelen met accu vormen een fantastische oplossing voor mobiel energietoevoer. Op plaatsen waar geen elektriciteitsnet ter beschikking is, biedt een accu gevoed door zonnepanelen een interessante uitweg. Een accu met zonnepanelen vindt zijn toepassingen in allerlei domeinen en plaatsen. Enkele voorbeelden.

Zonnepanelen met accu kunnen op afgelegen plaasten de nodige bron van energie vormen. Tegenwoordig zie je langs de weg veel elektronische verkeersborden, die je realtime kunnen vertellen of je al dan niet te snel rijdt. Dit soort van elektronische verkeersborden wordt meestal van stroom voorzien door een klein zonnepaneel dat je bovenop het verkeersbord gemonteerd zal zien.

Zonnepanelen met accu kunnen ook interessant zijn wanneer je zelf onderweg bent. Denken we maar aan de talloze mensen die met de camper op reis gaan, en die zichzelf met zonnepanelen steeds van stroom kunnen voorzien. Niet alleen in de camper kunnen een accu met zonnepanelen voor de nodige stroom zorgen, ook in het vakantiehuis waar je verblijft kan het handig zijn. Terwijl je niet aanwezig bent, vullen de zonnepanelen de accu met energie, die je dan kan gebruiken wanneer je op vakantie bent in je vakantiehuis. Je hoeft in dit geval niet zoveel zonnepanelen te installeren die je zouden voorzien van stroom het hele jaar door, maar enkel voor die enkele periodes in het jaar dat je op vakantie bent.

Zonnepanelen met accu kunnen bijvoorbeeld ook op een boot geïnstalleerd worden, waardoor je zelfs op het water nog steeds van energie kan genieten. Ook andere vervoersmiddelen kunnen van zonnepanelen voorzien worden. Denken we hierbij maar aan treinen of auto’s. Al deze systemen werken op basis van accu met zonnepanelen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!