Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem » Zonnepanelen Auto

Zonnepanelen Auto

De elektrische auto is de laatste jaren fel in opmars, denk maar aan al de hybride wagens die je meer en meer in het straatbeeld ziet de jongste jaren. Aangezien zonnepanelen elektriciteit opwekken, is het dan ook perfect mogelijk om een auto te laten rijden via zonnepanelen. Een auto op zonnepanelen, hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

De zonnepanelen die op het dak of carrosserie gemonteerd zijn vangen het zonlicht op en wekken elektriciteit op. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in een heel deel batterijen. De batterijen doen vervolgens dienst als brandstoftank en leveren de nodige elektriciteit om de auto in beweging te brengen.

Momenteel zijn auto’s op zonnepanelen nog geen alledaags zicht in het straatbeeld, maar het is dus wel perfect mogelijk. De kans is dan ook reëel dat auto’s op zonne-energie in de nabije toekomst meer en meer geproduceerd zullen worden.

Wat wel al regelmatig in het nieuws komt, is de zogenaamde World Solar Challenge. Dit is een tweejaarlijkse race die wordt gehouden tussen auto’s die worden aangedreven via zonnepanelen. Deze wedstrijd gaat door in Australië en heeft een deelnemersveld van over de hele wereld. In deze race halen sommige zonnewagens een gemiddelde snelheid van boven de 100 km/uur. Een auto op zonne-energie is dus best tot indrukwekkende dingen in staat.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!