Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem » Zonnepanelen Batterijen

Zonnepanelen Batterijen

De meeste mensen die zonnepanelen laten plaatsen, doen dit in de eerste plaats om hun woning te laten voorzien van energie. In dit geval worden de zonnepanelen aangesloten op het elektriciteitsnet. Zonnepanelen kunnen echter ook autonoom fungeren, dit wil zeggen los van het algemene distributienet. In dit geval zullen ze dan energie voorzien op plaatsen waar meestal geen distributienet voorhanden is. Denken we hierbij maar aan vervoersmiddelen, of afgelegen plekken.

Bij dit soort autonome systemen zullen zonnepanelen batterijen voeden met energie. Bij autonome systemen zullen batterijen met zonnepanelen verbonden zijn, zodat deze zonnepanelen batterijen voortdurend van stroom kan voorzien. Zonnepanelen met batterijen kunnen vooral handig zijn voor bijvoorbeeld vervoersmiddelen. Voor mensen die met de caravan op vakantie gaan, kunnen zonnepanelen met batterijen de nodige dosis comfort met zich meebrengen in de camper.

Ook andere vervoersmiddelen kunnen uitgerust worden met zonnepanelen op batterijen. Zo kunnen zonnepanelen geplaatst worden op bijvoorbeeld een boot of een auto. Deze zonnepanelen zullen de batterijen van deze boot of auto van stroom voorzien, en het vervoersmiddel in staat stellen om afstanden af te leggen. Ook op afgelegen plaatsen kunnen batterijen zonnepanelen gebruiken om de nodige stroom te verkrijgen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!