Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem » Zonnepanelen Boot

Zonnepanelen Boot

Zonnepanelen worden meestal geassocieerd met een installatie op het dak van een huis. Zonnepanelen kunnen echter op vele andere plaatsen geïnstalleerd worden. Dit wordt gedaan door middel van een autonoom systeem, waarbij de installatie van zonnepanelen niet aan het elektriciteitsnet gekoppeld wordt. Autonome systemen van zonnepanelen laten je toe om zonnepanelen te installeren op mobiele plaatsen, of bijvoorbeeld vervoersmiddelen.

Op die manier kan je makkelijk een boot met zonnepanelen uitrusten. Dit zorgt ervoor dat je ook op je boot van stroom voorzien wordt. De opgewekte energie van de zonnepanelen op een boot wordt opgeslagen in een accu of meerdere accu’s. Op die manier kan je van je energie genieten via een batterij.

Zorg ervoor dat je je zonnepanelen installeert op een plaats waar het veel zonlicht vangt. Op die manier zullen je zonnepanelen het meest optimale rendement genereren. Via speciale bevestigingsstukken of trackers kan je ook je zonnepanelen monteren met de ideale hellingsgraad naar de zon. Wanneer je alles op de juiste manier installeert, zul je zeker het maximale uit je zonnepanelen halen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!