Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Autonoom Systeem » Zonnepanelen Camper

Zonnepanelen Camper

Veel mensen die op vakantie gaan, doen dit met een camper. Ze rijden met de camper naar een ver land en toeren hiermee van de ene plaats naar de andere. Probleem hierbij is dat je tijdens je reis gebruik wil maken van allerlei elektronische apparaten om toch enig niveau van comfort te behouden. Aangezien je constant onderweg bent, is het natuurlijk niet zo eenvoudig om steeds voorzien te zijn van stroom.

Zonnepanelen kunnen je hierbij helpen. Tegenwoordig zijn er zonnepanelen in allerlei maten en vormen, waardoor je ook makkelijk zonnepanelen op de camper of zonnepanelen op de caravan kan installeren. Probleem bij een camper met zonnepanelenĀ is wel dat deze zonnepanelen niet kunnen aangesloten worden op het elektriciteitsnet, aangezien je constant in verplaatsing bent. Oplossing hiervoor is de eigenschap dat je zonnepanelen ook kan aansluiten op een accu die zich in de camper bevindt. Deze accu kan dan op haar beurt alle elektronische apparaten van stroom voorzien. Op die manier kan je tijdens je reis via de caravan met zonnepanelen toch genieten van enig comfort.

Het nadeel bij het gebruik van een accu is dat die dingen doorgaans heel zwaar zijn, zeker indien ze meerdere elektronische apparaten van stroom moeten voorzien. Gezien de zwaarte van de accu kan dit toestel dan ook het evenwicht in de camper aanzienlijk verstoren, wat dan weer voor een gevaar op de weg zorgt. Belangrijk is dan ook om de accu zo laag mogelijk bij de grond te installeren om dit effect van evenwichtsverlies zo minimaal te houden.

Zonnepanelen op camper, caravan of ander vervoersmiddel plaatsen kan dus heel wat voordelen hebben. Zonnepanelen op caravan, camper, boot en dergelijke is perfect mogelijk en kan je tijdens de reis heel wat comfort bieden.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!