Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Balkon

Zonnepanelen Balkon

Indien je op een appartement woont, is het niet altijd makkelijk om zonnepanelen te plaatsen en op die manier te kunnen genieten van groene energie. In een appartement heb je immers geen toegang tot een eigen dak en moet je noodgedwongen rekening houden met je medebewoners. Zij zullen mee moeten beslissen of je zonnepanelen kan plaatsen op het dak van het appartementsgebouw.

Indien je toch geen zonnepanelen kan plaatsen op het dak van het appartementsgebouw, en je wil toch kunnen genieten van groene energie, dan kan je nog altijd overwegen om zonnepanelen te plaatsen op je balkon. Natuurlijk zal je op je balkon niet altijd evenveel plaats hebben als op het dak van een huis. Niettemin kan je met zonnepanelen op je balkon al heel wat energie opwekken.

Belangrijk is natuurlijk dat je je zonnepanelen goed plaatst. Hierbij moet je je in grote lijnen met dezelfde facetten rekening houden als wanneer je je zonnepanelen op een dak zou willen plaatsen. Installeer je zonnepanelen in de juiste richting, waarbij je weet dat de zon grotendeels uit het zuiden schijnt. Is je balkon naar het noorden gericht, zal je natuurlijk niet veel energie kunnen opwekken. Hou ook rekening met de optimale hellingsgraad.

Naast de zonnepanelen heb je natuurlijk ook nog een omvormer nodig. Deze omvormer zal de gelijkstroom die je zonnepanelen opwekken omzetten in wisselstroom, waarmee het elektriciteitsnet voorzien is.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!