Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Bedrijven

Zonnepanelen Bedrijven

Ook voor bedrijven en ondernemingen heeft het plaatsen van zonnepanelen talrijke voordelen. Net zoals particulieren kunnen bedrijven immers fors besparen op hun vaste kosten wanneer ze hun energie zelf produceren. Tegenwoordig zijn er tal van voorbeelden van bedrijven die zonnepanelen laten plaatsen op de daken van hun vestigingen om zo hun energie zelf te kunnen opwekken. Denken we hierbij maar aan een keten voor elektronica die binnen in haar winkel tal van elektronische produkten heeft uitstallen en al deze toestellen van energie moet voorzien. Zonnepanelen voor bedrijven kunnen hierbij een oplossing zijn om de energiefactuur te drukken.

Net zoals bij particulieren kunnen bedrijven op tal van steunmaatregelen genieten wanneer ze zonnepanelen laten plaatsen. Zonnepanelen voor ondernemingen kunnen immers ook bijdragen tot de verbetering van het leefmilieu. Als bedrijven zonnepanelen laten plaatsen verdienen ze dus ook de financiële steun van de overheid. Naast de groenestroomcertificaten die je ook als bedrijf kan ontvangen, kan je je PV-installatie aftrekken met een jaarlijks percentage van 10% gedurende 10 jaar. Ook heb je recht op een verhoogde investeringsaftrek van 13,5%. Dit is van toepassingen in het balastbaar jaar waarin je de investering deed.

Tot slot kan je ook nog een ecologiepremie van de Vlaamse Overheid aanvragen. Deze ecologiepremie werd in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om milieubewuste investeringen te doen. Om te weten voor hoeveel subsidies je in aanmerking komt wanneer je in zonnepanelen investeert, kan je hier terecht.

Natuurlijk is het echte voordeel nog altijd de kosten op de energiefactuur die een bedrijf met zonnepanelen kan uitsparen. Hoeveel men daarbij kan besparen hangt voor een groot stuk af hoeveel zonnepanelen ondernemingen kunnen plaatsen op hun vestiging. Als je merkt hoe groot sommige vestigingen zijn, weet je ook meteen waarom zoveel ondernemigen zonnepanelen laten plaatsen.

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!