Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen China

Zonnepanelen China

China is al sinds enkele jaren een grote speler op de markt van de zonnepanelen. Veel van de zonnepanelen die in Europa verkocht worden, zijn gemaakt door Chinese fabrikanten van zonnepanelen. Veel installateurs bij ons zullen zeggen dat zonnepanelen uit China van mindere kwaliteit  zijn, en dat waakzaamheid geboden is. Maar is dit wel terecht? Zijn zonnepanelen van China werkelijk van mindere kwaliteit?

Het is zo dat wat de fabricage van Chinese zonnepanelen betreft we een onderscheid moeten maken in de verschillende onderdelen van zonnepanelen. Meestal is het zo dat enkel de zonnecellen in China worden gemaakt, waarna vanuit China zonnepanelen in grote getale naar Europa worden geïmporteerd, waar uiteindelijk de assemblage in Europa plaatsvindt.

Verder blijkt dat veel van de Europese merken hun zonnepanelen aankopen bij de grote Chinese fabrikanten van zonnepanelen, zoals Yingli solar en Trina Solar. Het is dus perfect mogelijk dat veel mensen zonnepanelen kopen van een Europees merk, maar dat deze zonnepanelen eigenlijk door één van de grote Chinese fabrikanten afkomstig zijn. De kans is bovendien groot dat je voor het Europese merk een hogere prijs hebt moeten betalen dan wanneer je het rechtstreeks bij de Chinese fabrikant hebt besteld.

Conclusie is dan ook dat Chinese zonnepanelen zeker niet moeten onderdoen voor de Europese merken, en dat ze zeker wat de prijs betreft, een interessante investering kunnen zijn.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!