Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen CO2

Zonnepanelen CO2

Zonnepanelen zijn niet enkel goed voor je portemonnée, ze zijn ook goed voor het milieu. Enerzijds maken ze gebruik van hernieuwbare energie, zodat ze geen fossiele brandstoffen opgebruiken. Anderzijds hebben ze ook niet de nadelen van deze fossiele brandstoffen, namelijk de CO2-uitstoot.

Zonnepanelen kunnen uitgedrukt worden als het equivalent voor CO2-uitstoot. Men zegt dan wel eens dat 1 zonnepaneel energie opwekt met het equivalent van een bepaalde waarde aan CO2-uitstoot. Ook bedrijven durven dit wel eens in de verf zetten wanneer ze een groot park aan zonnepanelen plaatsen op hun vestigingen. Die zonnepanelen komen dan overeen met een bepaalde hoeveelheid aan CO2 die het bedrijf zou hebben uitgestoten moesten ze geen zonnepanelen geplaatst hebben.

Hoeveel CO2-uitstoot compenseren zonnepanelen nu precies? We mogen ervan uit gaan dat 1 vierkante meter aan zonnepaneel tijdens zijn hele levensduur een uitstoot van ongeveer 685 kilo aan C02 compenseert. 685 kilo aan C02 komt overeen met een auto die 4.600 km aflegt. Dit is dus best wel de moeite. Je kan je dan ook al voorstellen hoeveel een bedrijf dat een groot park aan zonnepanelen plaatst uitspaart aan CO2-uitstoot.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!