Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Dakpannen

Zonnepanelen Dakpannen

Bij zonnepanelen denken vele mensen vaak aan de panelen die bovenop je dak worden gemonteerd, in een gelijke helling met je dak. Zonnepanelen kunnen echter ook geïntegreerd worden in het dak zelf, waardoor ze als het ware zelf als dak fungeren. Wanneer ze in het dak zelf geïntegreerd worden, noemt men ze zonnepanelen dakpannen.

Zonnepanelen dakpannen hebben als voordeel dat ze esthetisch veel mooier zijn als gewone zonnepanelen, aangezien ze er soms kunnen uitzien als een futuristisch dak. Zonnepanelen dakpannen zijn daarentegen even efficiënt als gewone zonnepanelen.

Ander voordeel van zonnepanelen dakpannen is dat ze ook kunnen dienst doen als een soort van dakisolatie. Men heeft immers gemerkt dat zonnepanelen als dakbedekking een zeer goed middel is als dakisolatie, en dus met andere woorden de warmte die ze opwekken zeer goed binnenhoudt.

Anderzijds is het wel zo dat zonnepanelen dakpannen nog niet zo talrijk verkrijgbaar is op de markt, en dat ze daarom ook wel iets duurder zijn. Ook qua installatie is het niet altijd even makkelijk om zonnepanelen dakpannen te plaatsen. Zonnepanelen dakpannen fungeren immers niet als zonnepanelen, maar ook als dak. Hierdoor zal de installatietijd langer duren dan bij gewone zonnepanelen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!