Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Derde Generatie

Zonnepanelen Derde Generatie

Net zoals vele andere producten zijn ook zonnepanelen in ontwikkeling. Installateurs en producenten van zonnepanelen zoeken constant naar nieuwe manieren om zonnepanelen rendabeler te maken. Ook zoeken ze naar manieren om hun productiekost zo laag mogelijk te houden. Als gevolg van deze ontwikkelingen in de loop der jaren is men van generaties van zonnepanelen gaan spreken.

Bij de eerste generatie van zonnepanelen gebruikten producenten van zonnecellen vaak het materiaal silicium kristallijn. Dit materiaal staat bekend als een goede geleider van licht. Silicium Kristallijn is dan ook uitermate geschikt om het invallende zonlicht vanaf de plaat naar de zonnecellen te geleiden, waar het licht wordt omgezet in elektriciteit.

De tweede generatie zonnepanelen staat bekend om het gebruik van dunne film zonnecellen. De productie hiervan, en ook de eerste generatie zonnepanelen, was een zeer dure aangelegenheid, wat tot gevolg had dat deze eerste twee generaties van zonnepanelen niet bepaald geschikt waren voor het brede publiek.

Dat veranderde echter bij de derde generatie zonnepanelen. Bij de derde generatie zonnepanelen worden onder meer polymeer zonnecellen, quantum-dots, dye-sensitized zonnecellen en nano antennes gebruikt. Polymeer zonnecellen zijn algemeen meer bekend als plastic zonnecellen, wat wil zeggen dat deze generatie zonnepanelen gemaakt zijn van veel lichter materiaal. Als gevolg van het gebruiken van veel lichtere materialen is de productiekost van zonnepanelen van de derde generatie veel lager, wat er ook voor zorgt dat de verkoopsprijs veel lager ligt. Dit wil dus zeggen dat derde generatie zonnepanelen de eerste zonnepanelen waren die geschikt waren voor het grote publiek.

Een groot voordeel van zonnepanelen van de derde generatie is het veel lichtere en ook veel plooibaarder materiaal. Om deze reden kunnen zonnepanelen van de derde generatie ook ingezet worden op andere plaatsen.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!