Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Gezondheid

Zonnepanelen Gezondheid

Zijn zonnepanelen schadelijk voor de gezondheid? Hebben wetenschappers een idee welke invloed zonnepanelen op gezondheid en leefmilieu hebben? En welke schadelijke effecten zonnepanelen misschien kunnen hebben? Het is misschien een vraag waarmee bezitters van zonnepanelen soms zitten. Een terechte vraag, want zonnepanelen mogen natuurlijk niet ten koste van gezondheid gaan. Hieronder meer over welke invloed op de gezondheid zonnepanelen al dan niet hebben.

Of zonnepanelen gezond of niet zijn, hangt vooral af van de producten die erin verwerkt zijn, en eventueel de straling. Wat de producten die erin verwerkt zijn, die zitten beveiligd achter glas. De kans dat je in contact komt met deze producten, is dus zeer miniem.

Wat de mogelijke straling van zonnepanelen betreft, hierin hebben wetenschappers nog steeds geen pasklaar antwoord. Hetzelfde geldt trouwens ook voor draadloze internetconnecties en GSM toestellen. Het effect van deze straling op de gezondheid wordt dus nog steeds onderzocht.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!