Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Import

Zonnepanelen Import

Importeren van zonnepanelen is een manier om te ontsnappen aan de soms hoge prijzen van Belgische installateurs van zonnepanelen. Import van zonnepanelen uit China betekent doorgaans een lagere prijs per Watt die je betaalt, waardoor je misschien wel een interessante zaak kan doen. Bovendien zijn zonnepanelen uit China nog steeds van zeer degelijke kwaliteit. Waar moet je op letten bij het zonnepanelen importeren, en meer specifiek bij het zonnepanelen importeren uit China?

De zonnepanelen import uit het Oosten kan zeer interessant zijn aangezien je doorgaans een lagere prijs per Watt betaalt. Maar zijn er ook nadelen voor een zonnepanelen importeur? Als importeur van zonnepanelen moet je inderdaad een aantal dingen in het achterhoofd houden bij het zonnepanelen importeren. Zo is het als particulier quasi onmogelijk om aan zonnepanelen import te doen. Meestal heb je hiervoor een BTW-nummer nodig.

Voorts is het zo dat je belangrijke subsidies van de overheid misloopt. De belastingsvermindering op zonnepanelen geldt niet wanneer je zonnepanelen uit China importeert. Ook de groenestroomcertificaten gelden niet op geïmporteerde zonnepanelen uit het Verre Oosten.

Je moet er ook op letten dat het materiaal dat je importeert compatibel moet zijn met het Belgische elektriciteitsnet. Zo zal de omvormer of inverter gekeurd moeten worden door een speciale instantie, namelijk het CEBEC. Momenteel bestaan er een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in de import van zonnepanelen uit het Verre Oosten. Deze professionele importeurs van zonnepanelen hebben alle nodige keuringen door bevoegde instanties doorstaan en kunnen dus legitiem zonnepanelen importeren uit China.

Vele van die bedrijven kan je gerust vinden op het internet. Door in een zoekmotor Import Zonnepanelen in te geven vind je vast enkele van deze bedrijven.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!