Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Kwaliteit

Zonnepanelen Kwaliteit

De kwaliteit van je zonnepanelen is natuurlijk een belangrijk aspect om rekening mee te houden wanneer je zonnepanelen laat plaatsen. Het bepaalt in de eerste plaats niet alleen hoeveel rendement je zal hebben met je zonnepanelen, maar ook hoe lang je van je investering in zonnepanelen zal kunnen nagenieten. In dat opzicht is het dus niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij de kwaliteit van je zonnepanelen.

Wat bepaalt nu de kwaliteit van zonnepanelen? En hoe kan je dit herkennen? Zoals bij de meeste andere produkten is de prijs van je zonnepanelen een eerste indicator van de kwaliteit van je produkt. Ook bij zonnepanelen is het zo dat een hogere prijs meestal een hogere kwaliteit van zonnepanelen impliceert.

Ook het merk kan een belangrijke aanwijzing zijn van de kwaliteit van je zonnepanelen. Bekendere merken, of bekendere installateurs in Belgiƫ werken meestal wel met een betere kwaliteit aan zonnepanelen.

Het bestanddeel dat de kwaliteit van zonnepanelen een hogere waarde toedicht, is de zonnecel. In een zonnepaneel bevinden zich meerdere zonnecellen, die uiteindelijk het zonlicht zullen omzetten in energie. Die zonnecellen zijn doorgaans gemaakt uit silicium. Het soort silicium zal nu in belangrijke mate de kwaliteit van de zonnepanelen bepalen.

Wanneer men zegt dat men de jongste jaren steeds de kwaliteit van zonnepanelen verbeterd heeft, wil dit vooral zeggen dat het materiaal waaruit zonnecellen gemaakt zijn, geoptimaliseerd is. Het silicium kan dan steviger gemaakt worden, tegelijk flexibeler en beter geleidend voor het zonlicht. Al deze aspecten maken dat de kwaliteit van de zonnecellen, en dus ook de kwaliteit van zonnepanelen, verbetert.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!