Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Merken

Zonnepanelen Merken

Vandaag de dag bestaan er vele merken van zonnepanelen op de markt, waardoor het voor de modale consument moeilijk kiezen wordt tussen al deze verschillende zonnepanelen merken. Allen merken van zonnepanelen beloven natuurlijk het hoogste rendement en de beste kwaliteit, maar is dit wel zo? Hoe kies je het beste merk van zonnepanelen? Waar let je het best op bij het kiezen van het beste merk van zonnepanelen?

Grofweg kan men de verschillende merken van zonnepanelen opdelen in twee groepen. Enerzijds zijn er de Chinese zonnepanelen. Anderzijds heb je ook de Japanse en Westerse merken van zonnepanelen. Chinese zonnepanelen worden vaker gepercipieerd als goedkopere merken van mindere kwaliteit, terwijl dit in vele gevallen niet opgaat. Voorbeelden van Chinese merken van zonnepanelen zijn bijvoorbeeld Yingli Solar, Trina Solar, CEEG, Suntech, … Voorbeelden van Japanse en Westerse merken zijn Sharp, Sanyo, Schueco, Ubbink, …). Al deze merken moeten voldoen aan een aantal normen en voorwaarden. Zo moeten ze bijvoorbeeld een minimum percentage aan rendement halen.

Hoe kies je nu best een zonnepanelen merk? Je kan hierbij best selecteren op basis van verschillende factoren.

  • Rendement van zonnepanelen

Als je een geschikt merk van zonnepanelen wil, moet je natuurlijk in de eerste plaats kijken naar het rendement dat dit merk van zonnepanelen haalt. Gemiddeld ligt een rendement van zonnepanelen rond de 16%, maar er zijn uitschieters. Sommige zonnepanelen halen een rendement van wel 25%, maar zijn dan ook iets duurder.

  • Piekvermogen van zonnepanelen

 Elk merk van zonnepanelen heeft een bepaald piekvermogen, met andere woorden de maximale vermogen van deze zonnepanelen. Elk merk van zonnepanelen heeft hier realiteit ook een lichte afwijking op. Het is dan ook de bedoeling dat je een merk van zonnepanelen vind waarbij de afwijking tov het piekvermogen minimaal is, of beter nog, waar de afwijking tov het piekvermogen naar boven afwijkt. Op die manier is het piekvermogen van zonnepanelen hoger dan wat je is meegedeeld.

  • Temperatuur van zonnepanelen

Zonnepanelen verliezen een bepaald percentage van hun rendement naarmate de temperatuur stijgt. Hoe meer rendement zonnepanelen verliezen, hoe slechter natuurlijk. Sommige merken van zonnepanelen verliezen meer rendement bij een temperatuurstijging dan andere merken. De boodschap is dan ook om die merken te vinden die het minst van hun rendement verliezen bij een temperatuurstijging.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!