Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Monokristallijn

Zonnepanelen Monokristallijn

Vandaag de dag heeft de consument keuze uit verschillende soorten zonnepanelen. Dit wil zeggen, zonnepanelen die uit verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de amorfe zonnepanelen, die met goedkopere materialen gemaakt zijn, en daardoor ook wel goedkoper zijn qua prijs. Aan de andere kant zijn amorfe zonnepanelen ook wel iets minder van kwaliteit. Een ander soort zonnepanelen zijn de monokristallijne en de polykristallijne zonnepanelen. In dit artikel gaan we dieper in op de monokristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnecellen hebben meestal een iets donkerdere kleur, donkerblauw of zelfs zwart. Ze worden gemaakt door een groot stuk siliciumkristal te versnijden of te verzagen. De technologie om dit te doen geldt als een dure technologie, waardoor het maken van monokristallijne zonnepanelen niet zo goedkoop is.

Anderzijds is het zo dat monokristallijne zonnepanelen qua rendement het meest opbrengen. Gemiddeld ligt het rendement bij monokristallijne zonnepanelen rond de 15%. Met dit percentage laten ze polykristallijne zonepanelen achter zich. Polykristallijne zonnepanelen halen immers slechts een rendement van ongeveer 12%. Het hoogste rendement voor monokristallijne zonnepanelen betekent ook dat ze het meest rendement halen per vierkante meter.

Qua levensduur zijn monokristallijne zonnepanelen echter wel vergelijkbaar met polykristallijne zonnepanelen. Beide soorten zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!