Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Nadelen

Zonnepanelen Nadelen

Naast de vele voordelen hebben zonnepanelen natuurlijk ook wel enkele nadelen. Al wegen die niet op tegen de vele voordelen die het plaatsen van zonnepanelen inhoudt. We lijsten ze niettemin toch even op.

  • Zonnepanelen plaatsen is duur. Het PV-installatie is een installatie die je voor lange termijn van stroom voorziet, waardoor je toch een heuse investering moet doen. Reken bij de kostprijs niet alleen de installatie zelf, maar ook het plaatsen van de installatie, de omvormer, vervanging van elektriciteitskast, bedrading, transport, manuren, …
  • Voor iedereen die niet zozeer van administratie houdt, is zonnepanelen plaatsen niet echt aangenaam. Er komt immers heel wat bij kijken. Voor het plaatsen van zonnepanelen dien je immers na te gaan om je geen vergunning nodig hebt, je hebt ook de toestemming nodig van je netbeheerder. Ook het aanvragen van allerlei subsidies en premies vraagt enig papierwerk.
  • Om zonnepanelen te plaatsen heb je veel plaats nodig. De meeste zonnepanelen worden op het dak geplaatst, aangezien ze daar volop zonlicht kunnen opvangen. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk dat je dak groot genoeg is om alle panelen geplaatst te krijgen. Je dak moet met andere woorden groot genoeg zijn.
  • Zonnepanelen kunnen storend zijn voor het uitzicht. Zonnepanelen zijn immers goed zichtbaar vanaf de grond, en ze vragen toch enige tijd om eraan te wennen. Zeker in een gebied met veel natuur kan een installatie van zonnepanelen soms vloeken met de omgeving.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!