Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Plat Dak

Zonnepanelen Plat Dak

Zonnepanelen worden vaak geassocieerd met hellende daken, aangezien ze eenvoudigweg beter zichtbaar zijn op een hellend dak. Zonnepanelen kunnen natuurlijk ook geïnstalleerd worden op een plat dat. Meer nog, het installeren van zonnepanelen op een plat dak biedt enkele voordelen tegenover het installeren van zonnepanelen op een hellend dak.

Wanneer je zonnepanelen wil plaatsen op een plat dak, kan je zelf de richting kiezen waarin je je zonnepanelen wil plaatsen. Bij hellende daken kan je dak niet. Je moet daar immers je zonnepanelen richten in de richting waarin je dak is gericht. Indien je dak niet in de optimale richting is geörienteerd, kan het zelfs zijn dat je niet het optimale rendement uit je zonnepanelen haalt.  Bij een installatie van zonnepanelen op een plat dak heb je dit probleem niet. Je kan rustig zelf je optimale oriëntatie bepalen, en dat doe je dan uiteraard naar het zuiden.

Ook wat betreft de hellingsgraad ben je volledig vrij. Bij een installatie van zonnepanelen op een hellend dak moet je uiteraard de helling van je dak volgen, wat dan misschien niet de indeale hellingsgraad is. Hierdoor riskeer dan dan misschien niet het optimale rendement uit je zonnepanelen te halen. Ook hier vormt dat geen probleem bij een plat dak. Hier kan je zelf de optimale hellingsgraad bepalen.

Een installatie van zonnepanelen op een plat dak heeft echter wel enkele aandachtspunten. Een plat dak is immers veel gevoeliger voor het gewicht van je installatie. Zorg er dus voor de je installatie van zonnepanelen evenwichting verdeeld is op je dak.

Ook moet je er tijdens de installatie voor zorgt dat er geen gaten in je dak terecht komen. Een lek slagen in je dak is hierbij gauw gebeurd.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!