Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Polykristallijn

Zonnepanelen Polykristallijn

Tegenwoordig kan de consument kiezen tussen verschillende soorten zonnepanelen. Zo heb je bijvoorbeeld de amorfe zonnepanelen, die uit goedkoper materiaal gemaakt zijn, en dus ook goedkoper zijn in prijs. De kwaliteit van amorfe zonnepanelen is dan wel veel lager. Anderzijds heb je ook zonnepanelen kristallijne zonnepanelen. Hierin maken we een onderscheid tussen monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. In dit artikel gaan we dieper in op de polykristallijne zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen onderscheiden zich van monokristallijne zonnepanelen in de manier waarop ze geproduceerd worden. Terwijl monokristallijne zonnepanelen in de juiste vorm gesneden worden uit één groot stuk siliciumkristal, worden bij polykristallijne zonnepanelen de zonnecellen gemaakt van gesmolten en geherkristalleerd silicium. Na het versmelten wordt het silicium in de juiste bakvorm gegoten, en zo krijgen de zonnecellen hun juiste vorm.

Het productieproces voor polykristallijne zonnepanelen is eenvoudiger en goedkoper dan de monokristallijne zonnepanelen. Ook het rendement ligt wel iets lager dan de monokristallijne zonnepanelen. In vergelijking met de 15% rendement van monokristallijne zonnepanelen halen polykristallijne zonnepanelen slechts 12% rendement. Dankzij hun perfect vierkante vorm halen de wel hetzelfde totaalvermogen per vierkante meter.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!