Je bent hier: Home » Zonnepanelen » Zonnepanelen Verwarming

Zonnepanelen Verwarming

De meeste mensen die zonnepanelen installeren, doen dit omwille van het genereren van elektriciteit. Zonnepanelen kunnen echter ook dienen voor het opwekken van verwarming. Zonnepanelen die warmte opwekken, noemt men ook wel thermische zonnepanelen. In tegenstelling tot fotovoltaische zonnepanelen die het licht als energiebron gebruiken, doen thermische zonnepanelen beroep op de warmte van de zon als energiebron.

Zonnepanelen voor verwarming zullen dus gebruik maken van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit verwarmde water zal dienen als sanitair of verwarming. Zonnepanelen verwarming is dus, net als zonnepanelen voor elektriciteit, een groene energiebron, aangezien het een duurzame energiebron aandoet.

Verwarming via zonnepanelen is net als elektriciteit via zonnepanelen voordelig, aangezien je je eigen energie opwekt. Bovendien kan je, net zoals bij de andere zonnepanelen, rekenen op bijkomende subsidies van de overheid, wat de investering in thermische zonnepanelen nog voordeliger maakt.

Wil je meer weten over verwarming via zonnepanelen, geef dan verwarming zonnepanelen in in een zoekmachine, en je vind vast wat je zoekt.

 

Zonnepanelen ook voor jou voordelig? Test het uit!